Au fost semnate primele patru contracte de reparație a drumurilor publice locale

Primele patru contracte de executare a lucrărilor de întreținere periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi, din cadrul Programului Drumuri Bune pentru anul 2020, au fost semnate. În baza acestora vor fi reparate 243 de kilometri de drumuri publice din 204 localități, transmite IPN.

Conform prevederilor, până în luna noiembrie a anului curent, în baza celor patru contracte vor fi reparate drumurile din 204 localități din raioanele Fălești, Sângerei, Ocnița, Briceni, Șoldănești, Rezina, Nisporeni și Ialoveni. Reparația va costa circa 222 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

„Este un volum mare de lucrări, dar și o investiție importantă a statului în infrastructură. Astfel, vreau să atrag atenția nu doar la valoarea cantitativă a Programului Drumuri Bune pentru anul 2020, dar și la asigurarea calității. Solicit o monitorizare mai riguroasă și exigentă a calității lucrărilor de reparare a drumurilor și respectarea tuturor standardelor și proceselor tehnologice, nu în ultimul rând asigurând o transparență maximă a licitațiilor publice pe celelalte 13 loturi”, a declarat ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, citat într-un comunicat de presă al instituției.

În total, pentru implementarea Programului Drumuri Bune pentru anul 2020, Legea bugetului de stat prevede alocarea sumei de 1,375 miliarde de lei. Sectoarele de drum au fost selectate conform propunerilor autorităților publice locale de nivelul unu, iar pentru determinarea volumului alocațiilor au fost luate în considerare criterii precum numărul populației din localitate, conexiunea cu școlile, grădinițele, instituțiile medicale, precum și cu agenții economici, care prestează servicii populației.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.