Au fost procesate 25,9 mii de cereri pentru compensații la resursele energetice, DGLCA

25,9 mii de cereri de acordare a compensațiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice pentru familiile social-vulnerabile din Chişinău au fost procesate. Autoritățile locale au alocat pentru compensații aproximativ 50 de milioane de lei, a comunicat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, la şedinţa de luni de la Primărie, transmite IPN.

 

Din totalul cererilor procesate, 21,5 mii au vizat compensarea cheltuielilor la energia termică. 2,7 mii cereri – compensarea cheltuielilor la gaz. 1,6 mii de familii au solicitat compensarea cheltuielilor pentru lemn și cărbune, iar 14 familii – compensarea cheltuielilor la energia electrică. „Mai avem doar câteva cereri la compensarea cheltuielilor pentru lemne și cărbune, din suburbii, care vor fi procesate săptămâna curentă, iar sumele de compensare vor fi achitate luna aceasta”, a remarcat Ion Burdiumov.

În urma actualizării registrelor din anii trecuți, au fost excluși din lista beneficiarilor de compensații 2867 de solicitanți. În unele cazuri s-a depistat că solicitantul deține mai multe imobile sau cotă-parte într-un alt apartament sau casă. În alte cazuri, persoanei i s-a mărit venitul și nu mai era eligibilă pentru a beneficia de compensații.

Anul curent au fost depuse 422 de cereri noi.

Beneficiari ai compensațiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, în mărime de 40% din costul facturii, sunt familiile ale căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de trei mii de lei pe lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venit mediu global lunar de până la cinci mii de lei. Compensația se aplică în sezonul rece al anului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.