Atenționări pentru moldovenii din Israel

Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă cetățenilor moldoveni aflați în această țară să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate anunțate de către autoritățile israeliene. Pe cât este posibil, să evite aflarea în locurile publice și să părăsească domiciliul doar în cazuri stringente. Iar în cazul reluării bombardamentelor, să utilizeze adăposturile antirachetă.

Ambasada precizează că este în contact permanent cu autoritățile israeliene. În acest moment, nu există date despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor orașelor israeliene pe parcursul zilei de marți și în dimineața zilei de astăzi, transmite IPN.

Autoritățile israeliene au anunțat stare de urgență în materie de securitate, în anumite localități, unde este impus un regim special de activitate. Activitatea Aeroportului Internațional Ben Gurion, a fost reluată după o pauză, fiind operate zborurile programate anterior.

Ambasada Republicii Moldova activează în regim normal. Pentru întrebări poate fi apelat numărul: 037770544.

Potrivit Reuters, cel puțin 35 de oameni au fost uciși în Fâșia Gaza și cinci în Israel în urma bombardamentelor din ultimele zile. Marți seara, Tel Aviv a fost ținta unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.