Atenție la posibile escrocherii legate de efectuarea unor curse charter

Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează despre posibile escrocherii referitor la efectuarea unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale. Potrivit AAC, în această perioadă ar putea crește numărul cazurilor de escrocherie inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, care țintesc persoane ce intenționează să revină acasă. Acestora le pot fi oferite date false despre efectuarea unei curse charter, percepând plata în avans pe conturi deținute în diferite sisteme electronice de plăți, transmite IPN.

Pentru a nu cădea prada schemelor de escrocherie, Autoritatea sugerează tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din alte state, din surse oficiale. Este vorba despre pagina electronică a Autorității Aeronautice Civile – www.caa.md, a Guvernului – www.gov.md, a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă.

Într-un comunicat de presă, AAC menționează că toate cursele charter prin care sunt evacuați cetățenii Republicii Moldova din alte state sunt aprobate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și sunt prevăzute în dispozițiile emise de către aceasta și pot fi accesate pe pagina Guvernului.

Și Autoritatea Aeronautică Civilă, la rândul său, va publica pe pagina web oficială informații cu referire la cursele charter aprobate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, dar și pe pagina de Facebook a AAC.

Până în prezent, conform dispoziției din 23 martie, au fost aprobate următoare curse charter:

Curse charter operate de Air Moldova:

24 martie – Chișinău-Paris(Beauvais)-Chișinău
25 martie – Chișinău-Paris(Beauvais)-Chișinău

Curse Charter Operate De Flyone :

25 martie – Chișinău-Londra(Southen)-Chișinău.
26 martie – Chișinău-Istanbul-Chișinău.
26 martie – Chișinău-Moscova (Vnukovo)-Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.