Astăzi sărbătorim devotamentul excepțional și curajul tuturor profesorilor, Andrei Pavaloi

„Astăzi sărbătorim devotamentul excepțional și curajul tuturor profesorilor, precum și capacitatea lor de a se adapta și de a inova în condiții provocatoare și incerte. Acestea se află în centrul eforturilor globale de recuperare a educației și sunt esențiale în accelerarea progresului către o educație incluzivă, echitabilă și de calitate pentru fiecare elev, în orice circumstanță”. Este mesajul șefului adjunct al Direcției municipale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi în contextul Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ, transmite IPN.

Andrei Pavaloi menționează că această zi este un bun prilej pentru a exprima prețuirea pentru cei care au menirea de a educa și forma caractere, de a fi mentorii mai multor generații. Potrivit lui, a fi dascăl este o vocație care implică o mare responsabilitate față de copiii și tinerii cărora le modelează viitorul, atât prin cunoștințele pe care le împărtășesc, cât și prin modelul de viață pe care îl oferă.

„Fiecare dintre noi am avut un reper în dascălul de la catedră, un sprijin în desăvârșirea personalității noastre și de care ne amintim cu drag și recunoștință. Educația este șansa fiecăruia la evoluție, iar succesul individual aduce beneficii întregi comunități. Prin fiecare ciclu de învățământ absolvit, prin intermediul cursurilor de calificare al schimburilor de experiență la nivel internațional este asigurată reușita fiecăruia, precum și a societății în ansamblu”, precizează Andrei Pavaloi.

„Cu această ocazie Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vă mulțumește, dragi profesori, pentru munca, profesionalismul și dăruirea de care dați dovadă formând generații după generații”, se mai arată în mesajul șefului adjunct al DGETS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.