ASP reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce

Agenția Servicii Publice reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, proba teoretică și practică, în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, începând de miercuri, 3 iunie, transmite INP cu referire la un anunţ publicat pe pagina de internet a ASP.

Serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului „Programarea electronică”. Programarea urgentă este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii de internet a instituției. Programarea în mod ordinar se efectuează accesând pagina web a Agenției, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto.

Programările care s-au făcut până la declararea stării de urgență au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 03.06.2020).

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule, toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii coronavirusului, purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor, respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică, instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor a dozatoarelor cu dezinfectant etc.

În contextul declarării stării de urgență, precum și a Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 18 martie 2020, Agenția Servicii Publice acorda doar servicii de necesitate stringentă. Serviciul de examinare pentru obținerea permisului de conducere a fost sistat.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.