Arina Spătaru a solicitat pază personală de la CNA

Fosta deputată Arina Spătaru, președinta partidului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), a solicitat pază personală de la Centrul Național Anticorupție deoarece, spune ea, intimidările în adresa sa devin din ce în ce mai obraznice. Aceasta, după ce a devenit cunoscut că a avut rolul unui agent sub acoperire cu misiunea de a dejuca planul politicianului fugar Ilan Şor. De asemenea, Arina Spătaru a îndemnat conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate să își curețe rândurile, iar pe premierul Dorin Recean – să verifice integritatea și bunele intenții ale miniștrilor săi, transmite IPN.

„Atunci când am anunțat această investigație, v-am spus că se vor activa slugile lui Sor? Că vor arunca cu zoaie nu doar asupra mea, dar asupra la toata ancheta? Asupra la toți cei care au muncit în această investigație?”, a declarat fosta deputată în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit ei, instituțiile de drept implicate în investigația grupării Șor sunt supuse unui atac fără precedent.

În opinia sa, presiunile se fac pentru a extrage informații suplimentare din ancheta, exact cu scopul de a compromite acest dosar. Arina Spătaru mai spune că politicienii cumpărați de Șor sunt înspăimântați de datele care există, dar și de faptul ca vor fi deconspirați.

„Ne așteptam ca partidele lui Șor – Renaștere și Șansa – să reacționeze vehement. Ne așteptam ca socialiștii și comuniștii să reacționeze vehement pentru că Șor este egal cu interesele Federației Ruse. Dar, iată, că politicieni pro-europeni sar în apărarea lui Șor... Printre cei mai acerbi politicieni pro-europeni care au atacat această investigație s-a remarcat Igor Munteanu și colegii din conducerea CUB”, a remarcat lidera ALDE. „Domnul Munteanu trebuia să înceapă conferința cu un simplu fapt: Mihail Bagas, deja arestat pentru că transporta saci cu bani pentru partidele din Moldova, a fost membru fondator al Coaliției pentru Unitate si Bunăstare”, a mai spus fosta deputată.

În contextul acestor, dar și altor declarații făcute de Spătaru, Igor Munteanu a anunțat că o va acționa în judecată. „Aberațiile pretinsei „Victoria Bogatu” au bătut azi toate recordurile. Este și agent sub acoperire. Și matușkă. Și etalon de integritate. Și buzunar de partid în care au încăput 1,45 milioane de euro de la Șor. O voi chema în instanță pentru ca minciunile ei să fie scoase la apă limpede. Repet, partidele politice nu trebuie să fie poligonul oligarhilor și nici al serviciilor speciale (nereformate)”, a scris Igor Munteanu pe Facebook.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.