„Apă-Canal Chișinău” începe reabilitarea a 7 km de rețele de canalizare

SA „Apă-Canal Chişinău” începe de luni, 21 mai, lucrările de reabilitare a 7 km din rețele de canalizare din capitală. Până la sfârșitul acestei veri, furnizorul de apă preconizează să modernizeze 13 secțiuni de rețele în zona urbană și a branșamentelor existente (deversoare) în partea centrală a municipiului Chișinău, conducte cu diametrul între 110 mm - 500 mm, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al întreprinderii.

Lucrările vor începe pe strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Alexandru cel Bun și Sf. Andrei și a străzilor Anton Corobceanu și București. Iar pe 6 iunie, vor începe lucrările și la colectorul din strada București, în perimetrul străzilor A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

Contractul, în valoare de peste un milion de euro, va fi executat de către compania „Comalion LCA” , oferta căreia a fost desemnată câștigătoare ca urmare a licitației internaționale. Implementarea acestui contract face parte din  Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău, finanțat din sursele creditului contractat de „Apă-Canal Chişinău”  de la Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare totală de circa 61,8 mln euro, și a grantului investițional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate (FIV UE).