Silvia Radu: Am încercat să fiu cât mai departe de politicieni și mai aproape de oameni

Silvia Radu, candidat independent la funcția de primar al municipiului Chișinău, susține că în această campanie electorală a încercat să fie cât mai departe de politicieni și mai aproape de oameni. Totuși, în opinia sa, această campanie a fost destul de urâtă din punct de vedere al comportamentului contracandidaților săi, însă are convingerea că judecata va veni din partea alegătorilor. Declarații în acest sens au fost făcute într-o conferință de presă susținută vineri, 18 mai, care este ultima zi în care mai este permisă agitația electorală, transmite IPN.

Candidata a declarat că a decis să nu lanseze spoturi electorale și nici să instaleze panouri electorale. A ales să meargă în teritoriu pentru a discuta cu oamenii și pentru a afla direct de la ei problemele cu care se confruntă. A lansat campania „Fă ceva bun pentru Chișinău”, în care s-au implicat atât persoane fizice, cât și companii. Astfel, potrivit Silviei Radu, după campanie nu vor rămânea panouri cu imaginea sa, ci lucruri concrete făcute pentru oraș.

Candidata a menționat că, după ce a participat la prima dezbatere electorală, a hotărât să nu mai participe la altele, deoarece consideră că politicienii nu fac altceva decât să se dea în spectacol și să lanseze promisiuni populiste. Silvia Radu spune că a decis să participe la discuții în teritoriu, cu oamenii.

În opinia sa, această campanie nu a fost neapărat o competiție electorală, ci un exercițiu în care a avut posibilitatea să cunoască mai mult orașul. A depistat locuri cu probleme grave, care trebuie soluționate urgent. Și-a făcut o listă cu priorități și și-a făcut un plan de lucru detaliat, pe care îl va pune în aplicare în momentul în care va câștiga aceste alegeri, spune candidata.

Silvia Radu a mai spus că a muncit cu o echipă formată doar din șase persoane, inclusiv soțul, iar cheltuielile pentru campania electorală se cifrează la câteva sute de mii de lei, bani din bugetul familiei.

Radu s-a arătat încrezătoare că oamenii își vor da votul pentru ea, pentru o schimbare care trebuie să se producă în municipiu. Primăria trebuie să devină o zonă liberă de politică, care să aparțină cetățenilor, a conchis candidata.