Sistări de apă în municipiul Chișinău

Furnizorul de apă din Chișinău anunță pentru marți, 15 august, sistări temporare pe mai multe străzi din capitală, dar și din suburbiile Dumbrava, Sângera și Ghidighici. Consumatorii de pe adresele afectate sunt îndemnați să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei, transmite IPN.

SA „Apă-Canal Chișinău” menționează că va fi întreruptă furnizarea apei potabile pe stradela 1 Balcani; stradela 2 Balcani; stradela 3 Balcani; stradela 4 Balcani; stradela 5 Balcani și în satul Dumbrava. Sistările sunt planificate între orele 09.00 și 14.00, timp în care vor fi efectuate lucrări de branșare a apeductului nou-construit din strada Buiucani, 1, cu D-100 mm.

De asemenea, în legătură cu executarea lucrărilor planificate la stația de pompare „Sângera”, între orele 09.00 și 21.00 va fi sistată apa pe străzile Fântâna Schitului; Miorița; Sfatul Țării; Șleahul Puhoiului; Suveranității; Plămădeală; Muncești; Dealul Leului; M. Eminescu; A. Mateevici; Nucarilor; Daciei și Mircea cel Bătrân din localitate.

Tot marți, potrivit ACC, în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către compania „Gas Natural Fenosa”, este posibilă deconectarea energiei electrice, proces ce va conduce la sistarea alimentării cu apă în localitate Ghidighici. Apa va fi sistată între orele 09.30 și 18.00, pe străzile Ponoarelor, Câmpiei, Emilian Bucov, Doina, Șt. Neaga, A. Donici și Frunze.

După finalizarea lucrărilor, livrarea serviciilor de alimentare cu apă va fi reluată la parametrii planificați. Pentru informații suplimentare consumatorii sunt îndemnați să sune la Dispeceratul central, la numărul de telefon: 022-25-66-66 sau 022-85-77-77.