Marşul solidarităţii „Fără frică”, desfăşurat la Chişinău s-a soldat cu incidente

Marşul solidarităţii, cu genericul „Fără frică”, dedicat susţinerii comunităţii LGBT s-a soldat cu incidente la Chişinău. În timp ce participanţii la marş se deplasau pe strada Bucureşti, însoţiţi de câteva sute de poliţişti înarmaţi, au fost întâmpinaţi de un grup de contramanifestanţi, format din preoţi şi enoriaşi. Ulterior, ultimii s-au îmbrâncit cu poliţiştii, transmite IPN.

Deşi conform traseului iniţial, acţiunea trebuia să înceapă din scuarul centrului comercial Unic, minorităţile sexuale şi susţinătorii lor au pornit în marş, în coloană, de pe strada Ismail, deplasându-se în tăcere pe strada Bucureşti. Aceştia au fost însoţiţi de câteva sute de poliţişti înarmaţi, organizaţi în coloane.

La intersecţia străzilor Bucureşti cu Vasile Alecsandri, manifestanţii pentru susţinerea drepturilor comunităţii LGBT au fost întâmpinaţi de către un grup de preoţi şi enoriaşi. Contramanifestanţii au intonat cântece bisericeşti, au scandat lozinci împotriva minorităţilor sexuale, au aruncat cu ouă şi au încercat să ajungă până la coloana manifestanţilor LGBT, însă poliţiştii nu le-au permis. Aici au avut loc altercaţiile dintre oamenii legii şi grupul preoţilor şi enoriaşilor.

După ce situaţia a devenit tensionată, manifestanţii pentru drepturile comunităţii LGBT au fost urcaţi în autobuzele poliţiştilor şi au fost evacuaţi de pe strada Bucureşti. Ulterior, preoţii au sfinţit traseul pe care aceştia au mărşăluit.

Marşul de susţinere a comunităţii LGBT, se desfăşoară al patrulea an consecutiv şi este organizat de Centrul de Informaţii Genderdoc-M. Reprezentaţi ai Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, precum şi ai mai multor ambasade şi-au arătat susţinerea faţă de această acţiune.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.