700 de hectare de fâşii forestiere au fost reabilitate în sudul ţării

Pe parcursul anului 2015, în raioanele de sud ale ţării au fost reabilitate 700 de hectare de perdele forestiere de protecţie. Lucrările au fost efectuate de întreprinderile Agenţiei „Moldsilva”. Alte 5,7 mii de hectare încă necesită reabilitare, transmite IPN.

Reabilitarea fâşiilor forestiere este efectuată pentru a asigura protejarea de vânturi, eroziuni şi menţinerea umidităţii solului pe o suprafaţă de circa 20 de mii ha de terenuri agricole din sudul ţării. Aceste acţiuni se înscriu în ciclul de activităţi întreprinse de către Agenţia „Moldsilva”, în colaborare cu proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), componenta „Sprijinul pentru Reabilitarea Perdelelor Forestiere de Protecţie”.

Colaborarea are drept scop reabilitarea până în 2017 a 2,2 mii ha de perdele forestiere de protecţie din sudul ţării, unde din cauza degradării masive a acestora a fost atestată o scădere drastică a calităţii solului.

Conform datelor oferite de Agenţia „Moldsilva”, suprafaţa totală a perdelelor forestiere necesare a fi reabilitate în sudul Republicii Moldova este de 5,7 mii ha.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.