Artur Reşetnicov: Scopul principal al PCRM este consolidarea societăţii

Proaspătul secretar executiv al PCRM, Artur Reşetnicov, a făcut publice motivele pentru care comuniştii doresc să intre în dialog cu partidele care formează coaliţia de guvernare, principalul fiind consolidarea societăţii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „RTR Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui Reşetnicov, alegerile din 30 noiembrie au divizat şi mai mult societatea. „Cei de la guvernare au reuşit să transforme scrutinul parlamentar într-un referendum privind vectorul extern. Este ceva foarte periculos. Nu s-au votat platforme electorale, dar vectori geopolitici. O parte din populaţie s-a pronunţat pentru Uniunea Europeană, o parte pentru Uniunea Vamală. Cred că au fost cele mai mârşave alegeri din întreaga istorie electorală a Republicii Moldova. În consecinţă, societate a fost divizată şi mai mult”, a spus Reşetnicov.

Fruntaşul comunist a spus că în pofida acţiunilor celor din fosta guvernare, PCRM este gata să meargă la un dialog şi la o înţelegere cu ei, nu atât pentru a prelua controlul asupra unor instituţii ale statului, cât pentru a contribui la redresarea situaţiei din ţară. „Parlamentul nu mai funcţionează de jumătate de an. Ţara intră în noul an fără buget. De fapt, nu e doar o criză politică, ci şi una social-economică. Iar cel mai grav lucru îl reprezintă disensiunile din societate. Nu suntem pentru denunţarea Acordului de asociere cu UE, după cum încearcă să ne incrimineze unii, dar trebuie să discutăm cu partenerii europeni acele puncte ale documentului care nu sunt convenabile pentru ţara noastră. Avem foarte mult de făcut pentru consolidarea societăţii şi stabilirea păcii sociale”, a declarat Reşetnicov.

Solicitat să explice diminuarea numărului de sufragii pentru comunişti, Reşetnicov a declarat că PCRM a devenit ostatecul unei politici electorale cinstite. „Noi nu am minţit electoratul cu diferite pericole din Est sau din Vest. Pe de altă parte, atât partidele din dreapta, cât şi cele din stânga au făcut tot posibilul ca să avem un scor cât mai mic la alegeri. Şi partidul clonă a aşa-zişilor comunişti reformatori şi-a făcut efectul. Mai mult, chiar şi în interiorul PCRM au fost persoane care au lucrat în defavoarea PCRM”, a conchis Reşetnicov.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.