Mihai Ghimpu critică sondajele electorale

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a adus critici dure sondajelor electorale, pe motiv că nu ar fi corecte şi ar fi intenţionat manipulatoare, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Sondajele care se fac în perioada electorală nu sunt făcute pentru a informa populaţia, dar pentru a o manipula. Rezultatele acestor sondaje nu sunt decât manipulări şi amăgeală. Şi se plătesc bani grei pentru această amăgeală. Există diferite scheme, metode, pentru a falsifica rezultatele sondajelor. Poate că cei care au comandat sondajulnici nu ştiu că au fost plătiţi bani pentru aceste falsuri”, a declarat Ghimpu.

Preşedintele liberalilor mai argumentează că sondajele nu sunt corecte şi din considerentul că nu reprezintă opinia alegătorilor din diasporă şi a celor din Transnistria, care negreşit vor înclina balanţa în favoarea partidelor proeuropene. Faptul că rezultatul sondajului nu reprezintă situaţia reală, Ghimpu o mai argumentează şi print aceia că Partidul Socialiştilor se află pe picior de egalitate cu PL în ceea ce priveşte şansele de a accede în viitorul legislativ. „Nu cred că într-o săptămână este posibil ca PSRM să fi crescut în sondaje cu 7 procente. Chiar dacă Dodon s-a întâlnit cu Putin. Este evident că e un fals”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL a mai spus că zilnic are mai multe întrevederi cu alegătorii şi a observat că părerile oamenilor s-au schimbat mult. „Vin acuma de la Nordul ţării, acolo unde de obicei se votează pentru Putin. Am văzut că oamenii s-au schimbat, tot mai mulţi sunt pentru vectorul european şi chiar pentru aderarea la NATO. Oamenii, îngroziţi de cele ce se petrec în Ucraina, au înţeles că au nevoie de acea umbrelă care să le asigure securitatea. Nimeni nu-i sigur că Putin se va opri la Donbass sau Doneţk. Azi aderarea la NATO este imposibilă, dar nu se ştie ce va fi mâine” a conchis Ghimpu.

Mihai  Gimpu s-a eschivat să dea un răspuns concret cu cine va face coaliţie postelectorală, însă a reiterat că poziţia cheie a PL este integrarea europeană şi aderarea la NATO. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.