Marian Lupu: Pentru mine cea mai importantă este opinia cetăţenilor

Preşedintele Partidului Democrat susţine că într-o coaliţie urmează să se facă şi cedări şi aduce critici în adresa politicienilor care luptă pentru captarea sferelor de influenţă asupra instituţiilor statului. Declaraţii în acest sens au fost lansate în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Lupu a precizat că nu acordă atenţie zvonurilor, bârfelor şi altor provocări şi pentru el „a contat şi va conta opinia cetăţenilor”. În acest context liderul PDM a făcut referinţă şi la deplasările din ultimele zile în teritoriu, iar în urma dialogului cu cetăţenii a descoperit multe probleme care trebuie soluţionate. Lupu a mai adăugat că pentru el nu contează să fie primul în lista electorală, acest lucru urmează să-l decidă cetăţenii.

Referindu-se la opiniile mass-media şi a unor experţi de peste hotare, Marian Lupu a spus: „Opiniile din exterior sunt multe şi diferite. Noi le examinăm, tragem concluziile necesare şi mergem mai departe. Ne-ar deranja faptul, dacă despre noi s-ar vorbi doar de bine”.

Liderul PDM este de părerea că trebuie să se pună mai mult accent pe derularea reformelor şi rezultatele obţinute. „Noi nu trâmbiţăm că în 2-3 ani vom adera la Uniunea Europeană. Noi dorim mai întâi ca ţara să fie pregătită de această aderare”, a argumentat Lupu.

Solicitat să se exprime asupra oamenilor de afaceri Ilan Şor şi Renato Usatîi, Liderul PDM a spus că nu cunoaşte aceste persoane, dar crede că „orice ascensiune rapidă şi captarea întreprinderilor importante nu este posibilă fără a avea un suport politic”.

Întrebat despre potenţiala creare a unui bloc electoral a partidelor din coaliţia de guvernarea, liderul PDM a respins această idee. „Cred că ar fi fost bună o astfel de practică, însă despre aşa un proiect serios trebuia să se discute mai înainte. Cred că a fost un joc politic. Deşi am încredere în sinceritatea lui Iurie Leancă, pentru că n-a fost implicat în criza politică din anul trecut”, a spus Marian Lupu. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.