Nivelul de trai al populaţiei rămâne încă scăzut, Igor Corman

Cea mai mare nemulţumire care persistă în rândurile populaţiei este referitor la nivelul de trai. Declaraţia respectivă  aparţine preşedintelui  Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman şi a fost făcut în cadrul emisiunii „Ochiul public”  de la televiziunea  „Noroc TV”, transmite IPN.


„Este adevărat că oamenii văd că sunt reparate drumurile, instituţiile de menire socială din banii europeni, că este modernizată ţara, dar odată ce salariile nu pot satisface necesităţile populaţiei, oamenii vor fi nemulţumiţi. Este adevărat că, începând cu anul 2008, nivelul mediu al salariilor a crescut cu 45 la sută, dar au crescut considerabil şi preţurile”, a precizat speakerul.

Igor Corman a recunoscut că actuala guvernare nu a acordat atenţie maximă  problemei respectivă, deoarece „coaliţia de guvernare s-a axat mai mult pe problema integrării europene şi a irosit  prea mult timp cu certurile din interiorul coaliţiei. Un alt neajuns al coaliţiei de guvernare rămâne reforma justiţiei şi eradicarea corupţiei. „Este bine că ne-am trezit măcar în ceasul al 12-lea şi am găsit soluţii pentru aceste probleme. Reformele care au început să fie implementate  în anul trecut, deja au dat primele roade”, a adăugat preşedintele legislativului.

Potrivit lui Igor Corman, există un mare deficit de încredere a populaţiei faţă de actuala guvernare, motivul principal fiind lipsa de comunicare, inclusiv în ceea ce priveşte Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „. Noi prea puţin am vorbit despre acord. Oamenii simpli nu cunosc care sunt beneficiile lui. Noi trebuie să venim cu un mesaj clar, să explicăm oamenilor ce înseamnă acest acord, că trebuie să mergem înainte şi nu mai este cale de a da înapoi, că acest acord este doar în beneficiul Republicii Moldova şi este unica cale de acces la fondurile europene. Noi nu avem o altă ieşire din situaţie”, a conchis Corman.

Întrebat dacă Partidul Democrat va dace după alegeri alianţă cu Partidul Comuniştilor, în cazul dacă ultimul se va declara proeuropean, Igor Corman a evitat să ofere un răspuns univoc, dar a spus că speră ca acest partid să nu ajungă în Parlament după scrutinul din noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.