Argint pentru Victor Ciobanu

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a adus Moldovei a 12-a medalie la Universiada Mondială, care se desfăşoară în oraşul Kazan din Rusia, transmite IPN. Luni, 15 iulie, sportivul de 20 ani a cucerit argintul categoriei de greutate 55 kg, după ce a repurtat victorii în faţa lui Ivan Loncaric din Croaţia, Shota Tanokura din Japonia şi Max Nowry din SUA, dar a cedat în meciul decisiv împotriva rusului Ivan Tatarinov.

Este a doua medalie de argint pentru Moldova la competiţia din Rusia, după cea cucerită de Maxim Mamulat, lupte la brâu. Alte 10 distincţii ale tricolorilor la Universiadă sunt de bronz.

Tot la lupte greco-romane, Mihail Cosnicean (66 kg) şi Serghei Zgherea (84 kg) au fost eliminaţi în rundele preliminare.

La kaiak-canoe, Pavel Rusu s-a situat pe treapta a şaptea în finala cursei de canoe individual (500 metri), în timp ce perechea Ilie Sprâncean şi Ilie Nuţa au ocupat acelaşi loc în cursa de canoe dublu pe aceeaşi distanţă.

La proba sambo, turneu feminin, Tatiana Osoianu (52 kg) a fost învinsă în şaisprezecimile de finală de Kaugar Turmahanova din Kazahstan.

Universiada Mondială se va încheia pe 17 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.