Aprovizionarea cu apă va fi reluată luni dimineaţa

Aprovizionarea cu apă va fi reluată luni dimineaţa

Comunicat de presă

Serviciul de presă al S.A. "Apa-Canal Chisinau" informează mass media că sîmbătă, 25 decembrie curent, în jurul orei 15.00 peste 50 de mii de locuitori din sectoarele Botanica şi Centru, municipiul Chişinău au rămas fără apă potabilă. Sistarea apei s-a produs din cauza unei avarii la apeductul din beton armat de 1200 de milimetri. Pentru remedierea difecţiunii S.A. "Apa-Canal Chisinau" a deplasat la faţa locului 2 echipe a câte 6 oameni şi 6 unităţi de autospeciale. Alte 4 echipe sunt gata de intervenţie rapidă în caz de necesitate. Pentru o mai mare eficientizare a lucrărilor de reparaţie societatea „Dismicom -7” a pus la dispoziţia S.A. "Apa-Canal Chisinau" 2 unităţi de tehnică specială.

Luînd în seamă gravitatea avariei produse la sediul societăţii a avut loc şedinţa Comisei întreprinderii pentru Stări Excepţionale care a luat în dezbatere măsurile de intervenţie rapidă pentru lichidarea consecinţelor avariei. S-a decis să se lucreze cu toate mijloacele disponibile, în aşa mod, ca aprovizionarea cu apă să fie reluată în jurul orei 6 diminează pe data de 27 decembrie 2010.

În prezent, din cauza avarierii apeductului magistral de 1200 de mm este perturbată aprovizionarea cu apă a sectoarelor Botanica şi Centru în perimetrul bd. Dacia, Decebal, Zelinschii, H.Botev, Independenţii. Bd. Dacia cu numere impare, str. Valea Crucii 2-8, Idependenţei 42-54, str. Costiugeni, Gohberg, Soarelui, Sf.Nicolai, Sf. Gheorghe, Valea Apelor.

De asemenea, au rămas fără apă locuitorii din str. Vârnav, Lomonosov, Suruceanu, Malina Mică, Testimiţeanu, satele Bubueci şi Bâc.

A scăzut presiunea în apeductul din perimetru str. Independenţii, Tudor Strişca, Testimiţeanu, Grenoblea, Valea Crucii şi str. Mioriţa, str.Trandafirilor 11-39.

În prezent sunt amplasate cisterne pentru aprovizionarea cu apă pe următoarele adrese: bd. Dacia 25-27; bd. Dacia 34-36; bd.Dacia 50 şi str. Trandafirilor 15. Pe parcursul zilei în perimetrul zonei debranşată de la apă vor mai fi amplasate încă 6 cisterne cu apă tehnică.

Apeductul din beton armat cu diametru de 1200mm a fost dat în folosinţă în 1978 şi are o uzură tehnică şi morală de sută la sută. S.A. "Apa-Canal Chisinau" are în gestiunea sa peste 100 km de astfel de apeducte magistrale cu aşa uzură avansată.

Serviciul de presă al S.A. "Apa-Canal Chisinau"

26.12.10

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.