Aprobat: 23 august – Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare

Guvernul a declarat ziua de 23 august – Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste, transmite IPN.

,,Prin instituirea unei asemenea zile, condamnăm în mod ferm și neechivoc toate crimele împotriva umanității și încălcările grave ale drepturilor omului comise de toate regimurile totalitare și autoritare”, a declarat premierul Maia Sandu.

Șefa cabinetului de miniștri a remarcat că, din perspectiva victimelor, nu contează care regim i-a lipsit de libertate, i-a torturat sau i-a ucis, iar o zi a memoriei tuturor victimelor ar veni să unească societatea în jurul compasiunii, a înțelegerii și a recunoașterii suferințelor tuturor victimelor și membrilor familiilor acestora.

Pe 23 august, la ora 10.00, Guvernul și autoritățile publice vor păstra un moment de reculegere. Maia Sandu a îndemnat instituțiile de presă să susțină inițiativa respectivă și seara, la ora 20.00, atunci când majoritatea cetățenilor urmăresc programele televizate – să păstreze un moment de reculegere în memoria celor uciși, deportați, înfometați sau torturați.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.