Aproape 6 mii de kilometri de drumuri și poduri vor fi reparate anul acesta

Anul acesta urmează să fie reparate poduri și drumuri publice naționale pe o lungime totală de 5 963 de kilometri. Guvernul a aprobat astăzi Programul privind repartizarea celor 1,6 miliarde de lei din Fondul rutier, transmite IPN.

„780,5 milioane de lei vor fi utilizați pentru lucrări de întreținere a drumurilor publice naționale, 737 de milioane de lei – pentru executarea lucrărilor de reparație capitală a drumurilor și construcțiilor inginerești, cum ar fi reparația drumului R 26 sectorul Căușeni-Sălcuța sau G 108 sectorul Cobusca Nouă, Anenii Noi. De asemenea, vor fi alocați bani pentru finalizarea a patru poduri și inițierea lucrărilor la alte șapte poduri amplasate pe drumurile naționale”, a notat secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Angela Țurcanu.

70 de milioane de lei vor fi alocați pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor și podurilor, precum și pentru procurarea terenurilor. 12 milioane se vor aloca pentru cofinanțarea proiectelor de reabilitare a drumurilor. „Bugetul alocat ne va permite să continuăm reabilitarea și construcția drumurilor și podurilor, fiind una din prioritățile Guvernului și a Ministerului”, a mai spus secretarul de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.