Aproape 5 mln lei vor fi investiți în reparația unor clădiri avariate de ploile din iulie

Mijloace financiare în mărime de 4,7 mln lei vor fi alocate mai multor autorități publice locale pentru reparația clădirilor de menire socială și administrativă avariate de ploile abundente din iulie, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern. Beneficiari sunt Consiliul raional Basarabeasca,  consiliile locale Iserlia și Sadaclia și Consiliul orășenesc Basarabeasca.

Mijloacele vor fi transferate din fondul de intervenție a Guvernului, destinat pentru  finanțarea cheltuielilor legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, epidemiilor, altor situații de urgență.

Prin altă decizie aprobată de cabinetul de miniștri, Agenția  Rezerve Materiale  va elibera din rezervele materiale de stat produse alimentare în valoare de circa 140 de mii lei pentru asigurarea familiilor  sinistrate din Otaci.

Din rezervele de stat, Consiliului raional Basarabeasca îi vor fi transferate materiale de construcție în valoare 2,3 mln lei.

Ministerul Finanțelor va achita Agenției  Rezerve Materiale costul bunurilor în vederea completării rezervelor materiale de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.