APP solicită de la Avia Invest restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău

Pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, pe 8 iulie, Agenția Proprietății Publice a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea întreprinderii de stat „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „Avia Invest”. APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, APP menționează că pe 30 august 2013 a încheiat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea ÎS „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent cu SRL „Avia Invest”. Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanțarea concesiunii pe tot termenul contractului în volumul și termenele prevăzute, prin constituirea garanției de bună execuție a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.

APP menționează că „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în programul investițional atât pentru etapa I investițional, cât și pentru etapa II, acumulând restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro.

Pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garanția de bună execuție a contractului de concesiune a expirat pe 31 decembrie 2019, iar „Avia Invest” nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de un milion de euro.

Pe 14 aprilie 2020, Agenția Proprietății Publice a expediat notificarea preliminară și a solicitat SRL „Avia Invest” executarea obligaţiilor contractuale privind constituire a garanţiei de bună execuţie a contractului acordându-se o perioadă de rezoluție, de 60 de zile. În aecastă perioadă compania urma să constituie o garanție valabilă de bună execuție a contractului de concesiune.

Potrivit APP, „Avia Invest” nu s-a conformat solicitării, urmare a ce, la începutul lunii mai, comapnia a fost informată repetat despre necesitatea executării obligației contractuală privind constituirea garanției de bună execuție. „În perioada de rezoluție, de 60 de zile de la data recepționării notificării preliminare, acordată prin contract, SRL „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale, încălcând grav prevederile contractului de concesiune încheiat la 30 august 2013”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.