Apelul poliției în contextul protestelor anunțate pentru astăzi

Poliția anunță că pentru astăzi, 16 iulie, în centrul capitalei este prevăzută desfășurarea concomitentă a trei evenimente publice, sub formă de acțiuni de protest. Oamenii legii îndeamnă la respectarea restricțiilor impuse pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, altercațiile dintre participanți, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, transmite IPN.

Conform hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic este admisă doar cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituţiilor publice, de învăţământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecţie.

„În contextul în care organizatorii au anunțat prezența unui număr mare de persoane, precizăm că acest lucru reprezintă o încălcare a prevederilor hotărârii vizate, fapt ce constituie un pericol pentru sănătatea publică, respectiv și temei pentru răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”, menționează Inspectoratul General al Poliției într-un comunicat de presă.

Pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentelor, poliţia solicită atât participanților la proteste, cât şi cetăţenilor – pietoni și conducători auto – să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte legea.

Poliția îndemnăm locuitorii capitalei ca joi, în intervalul orelor 09.00 și 17.00, să evite deplasarea cu unitățile de transport pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor S. Lazo și V. Pârcălab.

Printre declarațiile prealabile publicate pe pagina intruniri.chisinau.md este și cea a grupului de inițiativă „Forța Veteranilor”, care planifică în fața Parlamentului o acțiune de protest „față de inactivitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”.

Conform unei altei declarații prealabile, începând cu ora 10.00, în Piața Mari Adunări Naționale se va desfășura o acțiune de protest față de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Public din 10 iulie. Organizatorii menționați sunt Tatiana Nechit și Svetlana Cuparan.

Începând cu ora 12.00, în PMAN este preconizat un eveniment sub formă de protest față de nemulțumirea motocicliștilor de îngrădire a dreptului de circulație a motociletelor pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.