Apel către nou-veniții în sistemul judecătoresc să verifice „escrocii din procuraturi și judecătorii”

Oleg Caminschi, fondator și ex-președinte al companiei de construcții „Сovconsgrup”, face apel către nou-veniții în sistemul judecătoresc să verifice „escrocii din procuraturi și judecătorii”, care fabrică dosare și mint.

Într-o conferință de presă la IPN, Oleg Caminschi, a relatat că, în primăvara anului 2010, la el s-a adresat o persoană de la Primăria municipiului Chișinău, spunându-i că președintele interimar al țării la acea vreme, Mihail Ghimpu, l-ar fi rugat să construiască și să vândă niște suprafețe „unui oarecare Gore”. Oleg Caminschi spune că a refuzat inițial, întrucât avea nevoie de acele suprafețe pentru dezvoltarea propriei companii, dar, prin presiune, l-au impus să accepte.

La 30 martie 2010, a fost încheiat un contract cu Gore. „Сovconsgrup” se angaja să îi construiască 100 de metri pătrați de spațiu, iar el plătește 135 de mii de euro. La 7 mai 2010, practic într-o lună, lui Gore i s-au transmis în posesie acele suprafețe, dar acesta a plătit doar 113 mii de euro. Peste ceva vreme, Oleg Caminschi, spune că „prin minciună” a fost acuzat de escrocherie.

„Gore, printr-un grup de procurori și avocați, prin judecătorul Judecătoriei din raionul Râșcani – Sârbu, i-ar fi fabricat un dosar, precum că i-ar fi luat lui Gore banii și i-a folosit”. Materialele dosarului, în care riscă  până la 9 ani și jumătate de închisoare, și în care este vizată și fosta sa soție, se află la Curtea de Apel Chișinău. Pe 16 ianuarie 2022 se vor începe ședințele pe dosar.

Oleg Caminschi spune că vine cu acest apel public ca să se cunoască că „persoanele respective sunt printre noi, fabrică dosare și mint”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.