„Apă-Canal Chișinău” acuză dezinformare și cere dreptul la replică

Administrația SA ,,Apă-Canal Chișinău” dezminte informațiile difuzate într-un reportaj TV precum că locuitorii din strada Mihail Sadoveanu din orașul Durlești acuză angajații întreprinderii de neglijență. Potrivit ACC, cu regret, în plină campanie electorală, sunt mediatizate pe larg subiecte ce țin de rețelele de apeduct și canalizare, care au drept scop dezinformarea intenționată a opiniei publice, transmite IPN.

„În legătură cu informațiile lansate la un post tv, menționăm că acestea nu sunt adevărate, reprezintă o dezinformare, care poate fi tratată drept atac în adresa instituției noastre. Precizăm că rețelele de apă și de canalizare de pe adresa respectivă nu sunt la balanța furnizorului de apă, iar lucrările de pozare ale rețelei de canalizare de acolo au fost efectuate de către un antreprenor, care a fost contractat de către Primăria orașului Durlești. Respectiv, specialiștii SA ,,Apă-Canal Chișinău” nu poartă vină pentru tranșeele din strada Mihail Sadoveanu”, precizează ACC într-un comunicat de presă.

Furnizorul, de asemenea, reamintește că, nici la cancelaria furnizorului de apă, nici la Departamentul dispecerat, dar nici pe emailul întreprinderii acc@acc.md nu a fost înregistrată nici o plângere cu privire la acest caz.

„În context, calificăm acest video tendențios, iar difuzarea unor asemenea informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității ACC. Cu regret, reprezentanții postului TV nu au oferit dreptul la replică reprezentanților ACC, iar aceasta încalcă normele Codului de etică a jurnaliștilor. Astfel,  acest video este incomplet, iar instituțiile mass-media care au postat sau care au preluat această știre urmează să o completeze cu informațiile prezentate de specialiștii furnizorului de apă”, se mai spune în comunicat.

SA ,,Apă-Canal Chișinău” face apel către toate instituțiile mass-media să verifice orice informație ce ține de activitatea furnizorului de apă și să ofere dreptul la replică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.