AO „Moldova mea” îi ia apărarea șefului statului

Asociația Obștească „Moldova mea” va monitoriza declarațiile din spațiul public și îi va acționa în judecată pe cei care atentează la onoarea și demnitatea președintelui Republicii Moldova.

Într-o conferință de presă la IPN, liderul Asociației, Fiodor Ghelici, a declarat că președintele Republicii Moldova este ales de popor, iar ofensele la adresa acestuia sunt ofense la adresa cetățenilor.

O primă acțiune a Asociației „Moldova mea”  este pregătirea unui demers către Procuratura Generală prin care solicită ca fostul președinte roman, Traian Băsescu, să fie tras la răspundere pentru declarațiile la adresa lui Igor Dodon făcute la congresul Partidului Unității Naționale. Cum vor fi calificate aceste declarații rămâne la discreția organelor de drept, a menționat Fiodor Ghelici.

Activistul a ținut să menționeze că nu-și amintește ca vreodată cineva din oficialii moldoveni să-și fi permis vreo ofensă la adresa fostului președinte român. În același context, Fiodor Ghelici s-a referit și la declarațiile primarului de Bălți Renato Usatîi, care se află în Federația Rusă și care ar fi vorbit urât despre președinte.

Potrivit lui Ghelici, alegătorii au dreptul să întrebe președintele despre cum sunt îndeplinite promisiunile lansate în campania electorală. Însă  mesajele nu trebuie să fie ofensatorii sau batjocoritoare.

În aceeași conferință de presă, Eugenia Banaru, membră a Asociației, s-a adresat către președinte, relatând despre o echipă de electromontori din Hâncești care nu își pot ridica banii pentru munca executată încă în anul 2010. Muncitorii s-au adresat în instanța de judecată, însă nu a fost emisă vreo decizie, iar în 2016 dosarul a fost scos de pe rol. Instanța de apel, la solicitarea muncitorilor, a dispus reexaminarea dosarului. Într-un final instanța a emis o decizie în defavoarea muncitorilor. Eugenia Banaru a spus că acest caz este doar un exemplu de pronunțare a unei decizii ilegale. Femeia i-a cerut șefului statului să intervină pentru a dace regulă în sistemul judecătoresc.    

  • fiodor ghelici despre declaratiile ofensatorii la adresapresedintelui.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.