Anul Nou evreiesc începe astăzi la asfințitul soarelui

În ajunul Anului Nou evreiesc, Roș Hașana, Ion Chicu a venit cu urări de bine și sănătate pentru comunitățile evreiești din Republica Moldova, transmite IPN.

„Tradiția acestei însemnate sărbători face ca evreii de pretutindeni să se unească prin rugăciune, să facă un bilanț și să se solidarizeze prin gânduri bune pline de recunoștință pentru a începe împreună o nouă etapă. Fie ca aceste zile de sărbătoare, care marchează începutul unui nou an potrivit calendarului ebraic și poartă o semnificație spirituală deosebită, să deschidă calea pentru noi oportunități și realizări, să vă aducă bucurii în case și pace în suflet. Fie ca această comunitatea să prospere și să avem un schimb de idei pentru o colaborare bună în continuare”, se arată în mesajul prim-ministrului.

Anul Nou evreiesc începe astăzi la asfințitul soarelui. Sărbătoarea se încheie în seara de duminică. Roș Hașana ar fi aniversarea creării celor dintâi oameni, Adam și Eva, iar semnificația sărbătorii este aceea de a promova pacea și liniștea interioară și întărirea motivației de a deveni o persoană mai bună.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.