ANRE suspendă aplicarea tarifelor la energia electrică produsă din surse regenerabile

Punerea în aplicare a hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind aprobarea tarifelor fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie, de către producătorii care vor obține statutul de producător eligibil în anul 2020, a fost suspendată. De asemenea, se suspendă și procesul de publicare a hotărârii în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Despre data intrării în vigoare a hotărârii respective, ANRE va informa suplimentar potențialii producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile. Cert este că aceast lucru se va face după ridicarea stării de urgență, precizează un comuniat de presă al instituției.

De asemenea, agenții economici care au achitat în contul bancar al ANRE garanțiile de participare pot solicita restituirea acestora.

Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat, în data de 28 februarie, tarifele la energia electrică produse din resurse regenerabile după cum urmează: instalațiile fotovoltaice – 1,88 lei/kWh, instalațiile eoliene – 1,55 lei/kWh, instalațiile hidroelectrice – 0,97 lei/kWh, instalațiile de cogenerare pe biogaz – 1,84 lei/kWh și instalațiile de cogenerare pe biomasă solidă – 1,96 lei/kWh.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.