ANRE ia în calcul o posibilă ajustare a tarifelor la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ia în calcul o posibilă ajustare a tarifelor la energia electrică pentru consumatorul final. Autoritatea se va pronunța după ce va studia noul contract semnat cu Centrala termoelectrică Moldovenească, transmite IPN.

„În urma semnării de către Energocom SA a unui nou contract privind achiziția de energie electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească (MGRES) s-au creat noi condiții pe piață. Astfel, după prezentare contractelor de către furnizori, Agenția va lua în calcul prețul de achiziție de 66 USD/MWh și se va expune asupra întrunirii condițiilor de ajustare a tarifelor”, se arată într-un mesaj al instituției.

Energocom a semnat un contract pe șase luni cu MGRES, centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană. Urmează să fie achiziționate de la MGRES aproximativ 282 de mii MWh lunar, ceea ce constituie peste 90% din necesarul de energie al malului drept. Energia electrică va fi livrată la prețul de 66 dolari/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni. De asemenea, în luna aprilie Energocom va cumpăra electricitate de la SN Nuclearelectrica SA din România circa 17,4 mii MWh, echivalentul a 5,5% din necesar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.