Angela Cutasevici: Numărul elevilor crește constant în școlile din Chișinău

În municipiul Chișinău sunt școlarizați peste 102 mii de elevi. Declarația aparține viceprimarului municipiului Chișinău, Angela Cutasevici. Potrivit viceprimarului, în ultimii ani, crește constant numărul cererilor privind înscrierea copiilor în instituțiile municipale, fapt ce determină necesitatea extinderii infrastructurii școlare, notează IPN.

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, în municipiul Chișinău sunt 150 de școli unde își fac studiile peste 102 mii de elevi. Anual numărul solicitărilor privind școlarizarea elevilor crește, iar din acest motiv municipalitatea și-a propus să extindă infrastructura școlară.

„Creșterea numărului de elevi este determinată de migrația internă. Multă populație din mediul rural alege să vină la Chișinău. Chișinăul este ultima speranță pentru cetățenii care aleg să mai rămână în Republica Moldova. În Chișinăul avem 330 de instituții educaționale. Numărul copiilor înmatriculați în instituțiile din Chișinău crește constant, anual, cu aproximativ 3 mii de copii. Acest lucru ne bucură, dar și ne responsabilizează. De aceea, în ultimii ani, intervenim cu extinderea, reparația și readucerea în sistem a 21 de edificii, spații pentru școală și grădiniță”, a spus Angela Cutasevici în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Potrivit viceprimarului, pentru a face față numărului mare de solicitări de înscriere a copiilor la școală, municipalitatea a construit complexul educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM”. Instituția are o capacitate de aproape 600 de locuri și dispune de 32 de săli de clasă. Școala își va începe activitatea la capacitate maximă de la 1 septembrie.

„Gimnaziul „STEAM” îl pregătim pentru 1 septembrie cu investiții de peste 30 de milioane de lei. Vom avea o școală nouă în centrul capitalei. Acum au loc ultimele lucrări de reparație la blocul B. Blocul A a fost anul trecut recepționat. De la 1 septembrie școala va fi funcțională în totalitate. Avem proiecte de extindere și în alte spații unde a fost posibil de construit, fie a fost realizată o supraetajare, fie au fost construite blocuri noi, ca să valorificăm toate spațiile existente”, a mai spus viceprimarul municipiului Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.