Angajații pot solicita un certificat care confirmă că merg la muncă pe timp de carantină

Angajatorilor care continuă să-si desfășoare activitatea li se recomandă să elibereze angajaților, în special celor trecuți de 63 de ani,  un certificat care confirmă ca merg la muncă în perioada respectivă. Angajatul va purta cu el acest certificat și, în cazul în care este oprit în stradă de poliție, să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu, transmite IPN cu referire la o notă informativă a Comisiei pentru Situaţii Excepționale.

O formă-model de asemenea certificat poate fi descărcată pe următorul link: https://www.ssmexpert.md/certificat

Prin decizia Comisiei, de astăzi, 25 martie, se interzice persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani să se afle în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă. Excepţie fac cazurile în care aceştia se deplasează în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, când merg să-și produse alimentare sau merg la medic. Excepția fac și deplasările pentru alte motive justificate, care nu pot fi amânate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie etc.).

De astăzi, indiferent de vârstă, este interzisă aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.