Angajații „Fulger” acuză presiuni și tentative de preluare a conducerii instituției

Angajații Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției al MAI susțin că se simt presați și puși în situația de a se confrunta cu serioase probleme în activitate. Aceștia au transmis o scrisoare deschisă către mass-media, rugând să nu fie politizată, ci tratată ca o doleanță și apelarea la ajutor a unor simpli angajați, transmite IPN.

În scrisoare se menționează că instituția se confruntă cu un val de presiuni și destabilizări create intenționat, având drept scop preluarea conducerii de către alte persoane. Semnatarii scrisorii își manifestă susținerea față șeful Brigăzii, Cazimir Trocin. Aceștia se întreabă de ce un comandant căruia nu ai ce să-i reproșezi trebuie să plece din funcție doar pentru că „nu face parte din echipa nouă". Ei menționează că pe numele comandantului Cazimir Trocin și a altor angajați au fost fabricate mai multe anchete de serviciu, care au avut drept scop înlăturarea lui cu orice preț de la conducerea instituției.

Angajații spun că sunt amenințați, în special de fostul comandant, precum că are pârghii la actuala conducere a Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii Generale, și că cei care nu se vor conforma și nu vor depune declarații împotriva comandantului actual se vor alege cu dosare penale. „Acesta, fără remușcări, defăimează autoritatea BPDS Fulger și a angajaților prin crearea afirmațiilor false, cu orice ocazie”, se arată în scrisoare. Dacă lucrurile nu se vor normaliza, angajații semnatari spun că vor urma plecări în masă. „Vă asigurăm că vor urma concedieri masive din nedorința de a activa cu un conducător care nu își merită funcția sau cum personal au transmis unii care râvnesc la această funcție „cine nu va pleca, am sa-l duc eu””.

Semnatarii, circa 50 la număr, solicită neadmiterea abuzului de putere și abuzului de serviciu din partea conducerii Direcției Inspectare Efectiv a IGP și Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI, „care impun angajații Brigăzii să depună declarații dictate”. Totodată, se cere stoparea intimidărilor față de angajați prin demararea unor anchete de serviciu fără temei clar. Aceștia îndeamnă reprezentanții puterii de stat, printre care și președintele Comisiei Securitate Națională a Parlamentului, să viziteze Brigada, unde ar putea avea discuții colective și private cu angajații instituției pentru clarificarea situației de facto.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.