Andrei Spînu: Un grup mic de transportatori a început să șantajeze o țară

Săptămâna viitoare va avea loc o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife, după care va fi luată o decizie finală, anunță vicepremierul Andrei Spînu, ministrul al infrastructurii și dezvoltării regionale, citat de IPN.

Legat de intenția transportatorilor de a sista pentru trei zile cursele de transport, oficialul a comentat că „un grup mic de transportatori a început să șantajeze o țară”. „Scopul e clar: „... să se revolte pasagerii”. E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente”, a scris vicepremierul pe canalul său Telegram.

Andrei Spînu le recomandă transportatorilor să înceapă să renoveze parcul de autobuze; să crească calitatea serviciilor de transport; să elibereze tichete pasagerilor; să întrețină autobuzele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii și să se gândească la oameni, în primul rând, și la clienții lor.

Operatorii de transport rutier vor suspenda activitatea rutelor regulate naționale timp de trei zile, pe 7, 8 și 9 februarie. Este o acțiune de protest, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.