Andrei Năstase: Vom merge cu un singur candidat al blocului ACUM pentru a câștiga capitala

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și actualul ministru al afacerilor interne, Andrei Năstase, spune că blocul ACUM va merge unit la alegerile locale în municipiul Chișinău, așa cum o face pentru celelalte localități din Republica Moldova. În plus, formațiunea este decisă să câștige din nou fotoliul de edil al capitalei, așa cum s-a întâmplat în alegerile locale din anul 2018. Andrei Năstase nu a spus direct că el va fi candidatul înaintat de blocul ACUM, însă a spus că „este clar cine va fi înaintat de formațiune”. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4, transmite IPN.

„Noi pur și simplu nu avem dreptul să pierdem aceste alegeri, iar pentru a le câștiga, trebuie să fim uniți, trebuie să atragem în jurul nostru toate forțele democratice europene, astfel încât socialiștii să nu aibă nicio șansă de a câștiga acest scrutin”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui, va fi o mare problemă dacă scrutinul pentru fotoliul de primar al capitalei va fi câștigat de socialiști. „Dacă câștigă socialiștii, republica asta nu are viitor. Dacă socialiștii mai câștigă și capitala, Republica Moldova e sortită eșecului. De asta, absolut toți trebuie să înțeleagă că scrutinul din 20 octombrie este vital pentru capitală și pentru Republica Moldova”, spune șeful MAI.

Andrei Năstase spune că blocul ACUM trebuie să facă pe viitor în așa fel ca să nu mai depindă de majorități conjuncturale, situaționale. „Trebuie să mergem să demonstrăm electoratului că suntem cei mai buni, că noi suntem cei care vom duce Republica Moldov în rândul statelor civilizate, cu economie funcțională, cu stat de drept, cu oameni reveniți acasă. Astea sunt realitățile. Este foarte important să spunem lucrurilor pe nume”, a declarat președintele PPDA.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.