Andrei Năstase: Știu exact ce am de făcut ca orașul să iasă din colaps

Candidatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, declară că știe exact ce are de făcut ca orașul să iasă din colapsul în care se află. Totuși, spune el, fără finanțare externă, dezvoltarea urbei este imposibilă.  Candidatul își asumă misiunea de a garanta o finanțare externă „fără precedent” pentru Chișinău, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Andrei Năstase, a prezentat un proiect cu cinci direcții spre care se va orienta el și echipa sa în cazul accederii în funcția de primar. Potrivit lui, proiectul are referințe la modelele de bune practici din România și UE.

Imediat după preluarea funcției, Andrei Năstase spune că va inventaria întreg patrimoniul, va asigura înregistrarea tuturor terenurilor și imobilelor, transparentizarea încasării la buget a taxelor, transparentizarea activității din Primărie cu ajutorul avertizorilor de integritate și va opta pentru formularea unui sistem de echitate socială.

Refacerea drumurilor, parcări, transport modern, eliminarea ambuteiajelor și modernizarea piețelor alimentare sunt alte obiective pe care și le propune candidatul. Printre acțiunile pe care le va întreprinde este reactualizarea Planului Urbanistic General, refacerea infrastructurii rutiere, digitalizarea mobilității urbane. Andrei Năstase spune că vrea să micșoreze timpul petrecut în trafic de către cetățeni cu 30% în primii doi ani de mandat și până la 50% în ceilalți doi ani.

Candidatul vrea să dezvolte economic Chișinăul și să creeze locuri de muncă corect plătite. Andrei Năstase spune că va încuraja parteneriatul public-privat, va atrage investiții pentru parcuri industriale și centre de dezvoltare a afacerilor, va lansa un program de granturi pentru antreprenorii mici și mijlocii.

Chișinăul, în opinia lui Andrei Năstase, trebuie să fie unul curat și ecologic. În acest sens, va pune accentul pe monitorizarea proiectului de reconstrucție a Stației de epurare a apelor uzate, dar și pe urgentarea implementării acestuia.

Candidatul a îndemnat oamenii să iasă la vot și „să nu rateze șansa de a se desprinde de trecutul care a distrus Chișinăul”.

Turul doi al alegerilor locale va avea loc pe 3 noiembrie. În Chișinău, în turul doi au acces, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS, și Ion Ceban candidatul PSRM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.