Andrei Năstase: Guvernarea tratează lucrurile cu multă superficialitate

„Domnule Dodon, hai poate mă auzi acuma. Dă-te, domnule, la o parte, dacă nu te pricepi. Lasă-i pe specialiști să se descurce. Dă niște indicații bazându-te pe expertiza altora, nu improviza, nu de improvizație are nevoie Republica Moldova acum”. Declarația aparține președintelui Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr Andrei Năstase și a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8. Declarațiile dure ale politicianului au fost făcute în contextul în care, în opinia sa, autoritățile ar trata superficial stoparea răspândiririi virusului COVID-19.

„Igor Dodon a tratat lucrurile cu iresponsabilitate de la bun început, această guvernare, nu vreau să critic, dar se pare că a tratat lucrurile cu foarte multă superficialitate. În principal, cu acest președinte Dodon băgăreț în seamă, care ne spunea că nu este atât de grav, chiar sunt lucrurile grave. Igor Dodon a considerat că Republica Moldova este o gubernie rusească, iar el un fel de guvernator și trebuie să aștepte ce va spune țarul. Republica Moldova nu este nici a lui Igor Dodon, nici a lui Vladimir Putin, nici a Rusiei. Republica Moldova este un stat independent care putea să ia din cele mai bune practici ale celor care au trecut prin această situație”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase afirmă că a înaintat autorităților direct responsabile de gestionarea situației de urgență mai multe măsuri care au fost ignorate.

„Am propus și propun în continuare echiparea corespunzătoare a personalului MAI dislocat în orașe și mediul rural, înăsprirea foarte serioasă a tuturor sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor. Aceste sancțiuni trebuie luate în strictă conformitate cu legislația și să nu existe abuz. Trebuie să luăm experiența altor state, acolo unde au dat cele mai bune rezultate, asta trebuie să facem și noi”, a adăugat liderul Platformei DA.  

În situația creată, Andrei Năstase spune că formațiunea a formulat o scrisoare care va fi trimisă din partea opoziției către Comisarului european pentru situații de urgență.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.