Andrei Năstase: Există deja semnale de corupere a alegatorilor

Deși campania electorală prezidențială încă nu a fost lansată oficial, deja există informații, din diferite regiuni ale țării, despre cazuri de corupere a cetățenilor şi de utilizare a resurselor administrative. Declaraţia aparţine liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care susţine că prin aceste acțiuni ilegale, manipulări şi presiuni, scrutinul poate fi fraudat, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Andrei Năstase a făcut apel la  forțele politice pro-europene să lupte pe un front comun pentru a apăra votul acordat de cetățeni. „O atenție aparte urmează să o acordăm intențiilor autorităților de a prolifera și intensifică una din cele mai mari modalități de fraudare a alegerilor, ce s-a executat prin utilizarea remunerată a alegătorilor din regiunea transnistreană. Am observat o intensificare a relațiilor dintre Igor Dodon și așa-zisul lider transnistrean. Este îngrijorătoare și intenția CEC de a deschide mai multe secții de vot destinate cetățenilor din regiunea transnistreană”, a menţionat Andrei Năstase.

Platforma DA urmează să insiste asupra instituirii sancțiunilor riguroase pentru faptele de transportare organizată a alegătorilor și pentru votarea remunerată.


„Am toată convingerea că, susținut de oamenii cu demnitate, raționali, înțelepți și dornici de schimbarea în bine a Moldovei, voi câștiga împotriva lui Igor Dodon, cu atât mai mult cu cât mă voi baza pe încrederea și voința liber exprimată a tuturor cetățenilor, indiferent de culoarea politică, confesiune, apartenență etnică”, a mai spus Andrei Năstase.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.