Andrei Năstase: Este atacată întreaga mişcare protestatară

Andrei Năstase, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, informează instituţiile internaţionale şi cele de drept ale Republicii Moldova „în legătură cu linşajul mediatic comis de unităţile de propagandă ale oligarhului Plahotniuc”, intensificate în preajma mitingului de protest din 24 aprilie. Acesta declară într-o sesizare remisă şi instituţiilor mass-media că este atacată întreaga mişcare protestatară, în special chiar persoana lui, transmite IPN.

În sesizarea trimisă către SIS, Procuratură, MAI, Delegaţiei UE şi unui şir de ambasade, Andrei Năstase menţionează că a fost creat un blog fals, care nu-i aparţine şi care face apel, din partea sa, la violenţă şi teroare. „Atrag atenţia că acesta e constituit pe domain-ul „.md”, ceea ce înseamnă că autorul poate fi depistat cu uşurinţă, însă propriile investigaţii denotă că acest site ar fi găzduit de un server din SUA”, scrie în sesizare.

De asemenea, Andrei Năstase consideră că site-ul în cauză este unul de esenţă teroristă şi trebuie tratat ca atare, având în vedere mesajele plasate, cât şi conotaţia şi semnificaţia acestora, în contextul acţiunilor paşnice de protest iniţiate de societatea civilă. „Solicit în termene cât mai restrânse organelor de urmărire penală şi investigaţii să pună capăt acestui act de atac la persoana mea şi a sutelor de mii de protestatari induşi în eroare şi manipulaţi de indivizi în spatele cărora bănuiesc că ar sta persoane din anturajul oligarhului Plahotniuc Vladimir”, scrie în sesizare.

Andrei Năstase susţine că scopul acestor acţiuni criminale este de a-l „discredita şi de a-i oferi posibilitatea lui Vladimir Plahotniuc, care controlează organele de forţă, să întreprindă acţiuni violente la adresa sa şi a protestatarilor”. De asemenea, politicianul şi activistul atrage atenţia asupra faptului că în textul de esenţă teroristă se face trimitere la Televiziunea Română, pentru a implica România în evenimentele politice şi sociale din Republica Moldova, exact cum s-a procedat în cazul lui 7 aprilie 2009.

Andrei Năstase mai spune că cererea sa este întemeiată pe dispoziţiile din Codul de procedură penală, având în vedere că acţiunile întreprinse şi publicate pe acest site pot întruni elementele constitutive ale infracţiunilor precum „actul terorist”, „instigarea în scop terorist sau justificarea publică a terorismului” şi „dezordini în masă”.

Andrei Năstase, care este şi preşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, anunţa că acţiunea planificată pentru 24 aprilie va fi una paşnică şi nu va fi permisă infiltrarea provocatorilor în mulţimea protestatarilor. Potrivit lui, manifestanţii vor cere demisia guvernării şi organizarea alegerilor anticipate, concomitent cu cele prezidenţiale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.