Andrei Năstase cere, printr-un denunț penal, urmărirea penală a președintelui

Denunțul penal, semnat de circa 2000 de persoane, în care președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA), Andrei Năstase, cere procurorului general urmărirea penală a președintelui Igor Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită, a fost depus astăzi la Procuratura Generală, transmite IPN.

Potrivit liderului PPPDA, acest denunț „este o continuitate a demersurilor mele permanente de investigare a funcționarilor, indiferent de ce culoare politică sunt, fie că e vorba de procurori, judecători, fie că este vorba de politicieni, deputați, să fie investigați sub aspectul săvârșirii acțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă organizată în fața Procuraturii Generale.

„Astăzi, având în vedere investigația Ziarului de Gardă cu privire la veniturile nejustificate, dar în același timp cheltuielile enorme făcute de către președintele Igor Dodon, am venit cu acest denunț care a fost semnat de mai multe persoane”, a declarat politicianul.

Acum două zile, vicepreședintele PPPDA, Alexandr Slusari, a expediat un demers către Autoritatea Națională de Integritate și Serviciul Fiscal de Stat. El a cerut verificarea cheltuielilor lui Igor Dodon pentru vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale familiei acestuia. Slusari a solicitat să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal și să fie constatate circumstanțele evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.

În altă ordine de idei, liderul PPPDA a reiterat apelul său de consolidare a forțelor politice de dreapta pentru alegerile parlamentare din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești. Potrivit lu, Mihai Druță este doar propunerea PPPDA pentru toți actorii politici și partidele de opoziție pro-europene. „Constat cu o zi înainte de data când pot fi înregistrate grupurile de inițiativă că, din păcate, forțele noastre politice au ales din nou dezbinarea. PPPDA va insista și va continua să promoveze ideea de unitate a forțelor naționale, democratice și pro-europene”, a mai spus Andrei Năstase.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.