Andrei Năstase: Cei care construiesc legal în Chișinău vor avea în mine un partener serios

„Toți cei care construiesc legal în Chișinău vor avea în mine un partener serios, de lungă durată, iar mita impusă de funcționarii corupți va dispărea”. Este declarația lui Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei. Într-o conferință de presă, Andrei Năstase a declarat că, alături de consilieri și experți din România și Europa, va face evaluări asupra clădirilor în construcție din capitală.

„Abordarea noastră față de reglementarea domeniului construcțiilor civile și industriale de pe raza municipiului Chișinău este strâns legată de colaborarea loială între toate instituțiilor statului care au rol de a reglementa acest domeniu”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit candidatului, racordarea întregului sistem de construcții la regulile și exigențele europene trebuie făcută de urgență și fără compromis. „Vom propune Consiliului municipal introducerea unui moratoriu pentru transmiterea terenurilor municipale în arendă pentru construcția blocurilor de locuit până la aprobarea noului Plan Urbanistic General”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, candidatul a declarat că înstrăinarea construcțiilor comerciale trebuie să se facă doar pe baza unor licitații publice. „Ne propunem instalarea unor linii telefonice în fiecare pretură, pentru ca locuitorii să poată apela dacă au informații asupra abuzurilor în construcții”, a spus candidatul blocului ACUM la funcția de primar.

Andrei Năstase a menționat că trebuie înăsprite sancțiunile pentru încălcarea normelor și disciplinei în construcții, iar arhitectul-șef al Primăriei trebuie să aibă dreptul de a verifica orice construcție, iar în caz de ilegalități, să poată suspenda autorizația de construcție.

„Cel mai corect și mai democratic mod de a spune stop haosului din Primăria Chișinău este asumarea unui vot pentru un oraș modern și european. Aveți încredere în mine și în echipa ACUM și va fi bine”, a spus Andrei Năstase.

Turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău, dar și a primarilor în unele circumscripții electorale municipale, orășenești, sătești (comunale) se va desfășura în data de 3 noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.