Andrei Năstase: Cazul lui Usatîi ar putea fi o soluţie pentru anticipate

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, consideră că propunerea liderului PPPN, Renato Usatîi, de a contesta în instanţa constituţională legalitatea alegerilor din noiembrie 2014 ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Usatîi susţine că are o hotărâre irevocabilă a instanţei de judecată, care îl deculpează că ar fi folosit în campania electorală bani din afara ţării. Anume din acest motiv Usatîi a fost scos atunci din cursa electorală. Nu am văzut această hotărâre, dar dacă este aşa, atunci cred că ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate. Curtea Constituţională va trebui să accepte sesizarea lui Usatîi”, a opinat liderul PPDA.

Andrei Năstase consideră că referendumul constituţional pe care l-a iniţiat Platforma DA va avea loc. „Au fost colectate peste 400 de mii de semnături, de două ori mai multe decât prevede Constituţia. Este voinţa poporului şi Parlamentul este obligat să-i dea curs”, a precizat Năstase.

Andrei Volentir, secretarul Comisiei Electorale Centrale, a comunicat că instituţia „se află la etapa de recepţionare a documentelor”. „După ce vom primi toate documentele, vom verifica corectitudinea lor. Dacă va fi totul corect, vom transmite documentele Parlamentului, care va trebui să numească data desfăşurării referendumului”, a spus Volentir.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.