Andrei Năstase: Categoric nu mizăm pe voturile Partidului Șor

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, insistă pe ideea votării unui Guvern minoritar care să aplaneze efectele crizei pandemice și economice și să pregătească țara de alegeri parlamentare anticipate. Năstase spune că exclude, din start, orice pact cu deputații Partidului Șor, însă dă de înțeles că ar accepta voturile deputaților PSRM, după experiența votului din 2019 când Guvernul Sandu a fost învestit cu sprijinul socialiștilor, notează IPN.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că i-a propus președintelui Sandu și deputaților PAS alternativa unui Guvern minoritar, pentru a dejuca scenariile socialiștilor de a învesti un Guvern subordonat majorității PSRM-Șor. Năstase spune că formațiunea sa militează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar nu cu scopul transformării țării într-un haos total. 

„Să nu admitem un Guvern creat de majoritatea PSRM-Șor, să nu admitem aprofundarea acestui haos în care ne aflăm și să nu admitem un blocaj spre care deja de îndreptăm. Noi am propus partenerilor noștri din PAS această alternativă, o asumare a guvernării de către Platforma DA în baza unui dialog pe care să-l avem cu partidele pro-europene întâi de toate. Dacă nu ne iese cu un Guvern minoritar, să mergem la anticipate ”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la Tv8.

Andrei Năstase dă de înțeles că la votarea Guvernului minoritar mizează inclusiv pe voturile socialiștilor, însă respinge categoric orice vot venit partea fracțiunii Partidului Șor.

„În orice Parlament avem oameni care într-un anumit moment își pot schimba părerea. Nu mizăm pe voturile Partidului Șor, ei trebuie excluși. Clar ne delimităm de acest partid pe care ni-l dorim scos în afara legii. Dna Sandu a fost votată de socialiști în calitate de premier, demersurile noastre se îndreaptă către partidele proeuropene și către cei care consideră că este nevoie să vină un Guvern anticriză”, a mai spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase a evitat să dea numele potențialilor miniștri din cabinetul pe își dorește să-l conducă și s-a arătat încrezător că magistrații Curții Constituționale vor declara neconstituțional decretul șefului statului prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat candidat la funcția de prim-ministru.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.