Andrei Cebotari și Adrian Adam au fost aleși cei mai buni rugbiști în 2023

Andrei Cebotari și Adrian Adam au fost aleși cei mai buni rugbiști moldoveni ai anului 2023. Cebotari va primi premiul în proba de rugby 15, iar Adam în cea olimpică de rugby 7. Ambii joacă de mai mulți ani la cluburi din străinătate, transmite IPN.

„Mulțumesc tuturor antrenorilor din cariera mea. Mulțumesc și familiei mele. Anul 2023 a fost unul foarte încărcat cu multe competiții atât la rugby 15, cât și la rugby 7. Au fost foarte multe emoții pozitive”, a declarat Andrei Cebotari, care joacă la liderul campionatului Poloniei, Bialystok.

„Anul 2023 a fost destul de bogat pe plan profesional. Am reușit un transfer la o echipă cu ambiții mai mari din Serie A. Mă bucur că am contribuit la îndeplinirea obiectivului la rugby 7”, a menționat Adrian Adam de la echipa Villorba.

S-a remarcat pe arena internațională și Nicoleta Meșina, care a fost aleasă pentru al doilea an consecutiv cea mai bună în Moldova. Un an bun l-a avut și Mihai Muțurca, care a fost căpitan atât la naționala Under 18, cât și la echipa Sirius. El a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr rugbist.

Titlul de cel mai bun arbitru i-a revenit lui Anatol Tipa, iar cel mai bun antrenor al anului 2023 a fost ales selecționerul naționalei de rugby 15, Veaceslav Titica. Pentru naționala de rugby 15 marea provocare a anului 2024 va fi revenirea în Divizia Trophy. Pentru aceasta, „haiducii” trebuie să învingă Bulgaria pe 4 mai la Chișinău și implicit în meciul de baraj.


„Anul 2023 a fost unul complicat, încărcat. Foarte multe sarcini ne punem la început de fiecare an. Încerc să mă axez și pe performanță. Mă refer aici la echipele naționale. Dar nu pot să uit nici de dezvoltarea rugby-ului în Moldova. Până la urmă pot să spun că a fost un an suficient de reușit”, a declarat președintele Federației de Rugby din Moldova, Anatolie Curechi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.