Anchetă după moartea unui copil lovit de o bucată de copac rupt

Ancheta municipalității cu privire la cazul copilului  de 2 ani decedat după ce un copac s-a rupt și o parte din el a căzut peste căruciorul în care se afla, va dura trei zile, până miercuri, iar până atunci directorul Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, Serghei Carp, va fi suspendat din funcție. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Boris Gîlcă, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, a precizat că victima este o fetiță. Cazul s-a produs sâmbătă, 14 mai, în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Copilul a fost transportat la cel mai apropiat spital, în secția de reanimare. Din păcate, nu a răspuns la acțiunile de resuscitare, a menționat Boris Gîlcă.
 

După acest caz,  Primăria municipiului Chișinău a inițiat o anchetă de serviciu, iar pentru ziua de duminică, 15 mai, au fost anulate toate evenimentele culturale care urmau să aibă loc în Parcul „Alunelul”, dar și în alte locuri din capitală.

Ministerul Mediului a anunțat că a deschis o anchetă internă pe acest caz și, în funcție de rezultatele acesteia, va decide transmiterea materialelor la procuratură.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.