Ana Guțu, numită Secretar de Stat în Guvernul de la București

Profesorul universitar și actualul vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, a fost numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova de către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Eugen Tomac, transmite IPN.

„Este un mesaj puternic pe care țara noastră îl transmite românilor de peste Prut. Trebuie să-i mulțumesc premierului Ludovic Orban pentru că a respectat angajamentul asumat și a creat, în premieră, această structură guvernamentală cu un rol esențial în impulsionarea relațiilor dintre cele două state cu trecut și viitor comun”, a scris Eugen Tomac.

Într-un comentariu pe o rețea de socializare, Ana Guțu, a declarat că acceptă funcția „cu o deosebită onoare”. „Exprim ferma convingere – împreună cu toți colegii din Guvernul și Parlamentul României vom reuși să contribuim la apropierea celor două maluri de Prut, prin cooperare eficientă, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Ana Guțu.

În prezent, Ana Guțu este președintă la Institutului Superior de Studii Franceze, profesor asociat în Școala Doctorală de Studii de lingvistică romano-germanică și literatură universală și comparată a Universității de Stat din Moldova și Membru Onorific pe viață al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din 2015. Este fondatoarea și președinta Partidului politic Dreapta în perioada 2015-2017 și fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.