Amenajarea scuarului din strada George Coșbuc va fi gata în august

Scuarul din strada George Coșbuc din sectorul Râșcani al capitalei va fi reamenajat până la sfârșitul lunii august. Până atunci muncitorii Direcției generale locativ-comunală și amenajare vor instala circa 40 de bănci noi și coșuri de gunoi. Va fi amenajat un nou teren de joacă și o cișmea, transmite IPN.

Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că terenul de joacă pentru copii, care se află acum pe teritoriul scuarului, va fi renovat, întrucât cel existent este încă din perioada sovietică. Scuarul va fi iluminat, iar pe teritoriu va fi semănată iarbă, fiind instalat și un sistem de irigare. În scuar va apărea și o cișmea conectată la apă potabilă, iar aleile vor fi reconstruite.

Vasile Efros mai spune că o parte din lucrări ce țin de defrișarea arborilor au început încă la finele săptămânii trecute, iar la sfârșitul acestei săptămâni vor începe săpăturile propriu zise pentru instalarea rețelelor necesare.

Amenajarea scuarului face parte dintr-un proiect trilateral Mannheim-Chișinău-Cernăuți, în care cu o contribuție de grant de 30 de mii de euro a venit municipalitatea Mannheim din Germania și cu peste 1,4 milioane de lei a contribuit Primăria Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.