Ambasada Turciei în Moldova comentează tentativa loviturii de stat

Ambasada Turciei în Republica Moldova a reacţionat la tentativa loviturii de stat care a avut loc în Turcia în noaptea spre sâmbătă. Potrivit misiunii diplomatice, scopul a fost de a răsturna Guvernul ales legitim, dar tentativa a fost respinsă de către popor, transmite IPN.

„Poporul turc, în unitate şi solidaritate, a curmat această încercare. Şi preşedintele, şi Guvernul continuă să-şi îndeplinească obligaţiunile. Cele întâmplate nu au legătură cu întregul contingent al Forţelor Armate ale Turciei, fiind declanşate de un grup de conspiratori din cadrul Forţelor Armate, iar ca reacţie poporul nostru s-a opus”, se spune în mesajul ambasadei.

Potrivit presei străine, cel puţin 60 de oameni au fost ucişi în urma tentativei unui grup de militari de a prelua controlul în stat. În noaptea de sâmbătă, 16 iulie, tancurile au înconjurat clădirea parlamentului turc. Împuşcături şi explozii au fost raportate în capitala Ankara şi Istanbul. Mulţimi de cetăţeni au ieşit pe străzi. Ministerul turc al justiţiei anunţă că peste 700 de rebeli au fost reţinuţi.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.