Ambasada Moldovei în China nu mai primește cetățeni începând de astăzi

Primirea cetățenilor pentru soluționarea aspectelor consulare la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză va fi sistată începând de astăzi, 9 martie, până la sfârșitul lunii. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene măsura vine „în vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, datorată răspândirii virusului COVID-19”, trasnmite IPN.

Totodată, Ambasada va continua să presteze servicii consulare pentru perfectarea titlurilor de călătorie, cazierelor judiciare și pentru supra-legalizarea documentelor. Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va face distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

De asemenea, la sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotatări speciale ce se impun în asemenea situații.

Cetățeii moldoveni care se află în Republica Populară Chineză pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon: +86 186 120 89 182. De asemenea, MAEIE recomandă păstrarea calmului și respectarea măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Organizația Mondială a Sănătății.

Și Ambasada Italiei în Republica Moldiva anunță că, cei care vor avea nevoie de servicii consulare la ghișeu sunt rugați să facă o programare scriind, de preferință, la adresa de e-mail: amb.chisinau@esteri.it sau sunând la numărul de telefon 00373 (0) 22 266720. Potrivit Ambasadei, măsura este luată în urma creșterii codului de alertă emis de către Guvernul Republicii Moldova de la „galben” la „portocaliu”, dar și pentru o protecție sporită a sănătății utilizatorilor.

De asemenea, Ambasada Italiei invită persoanele să utilizeze portalul „Fast it” pentru a se înregistra în Registrul de evidență a italienilor rezidenți în străinatate (AIRE) și pentru a raporta orice modificare a adresei și a reședinței.

Autoritățile moldovenești au emis duminică, 8 martie, cod portocaliu la nivel național privind riscul de infecție cu COVID-19. O zi mai devreme, în Republica Moldova, a fost confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus la o femeie de 48 de ani, revenită din Italia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.