Altruismul şi regulile de circulaţie, învăţate de copii în cadrul unui eveniment de caritate

Circa 700 de copii de vârstă preşcolară din municipiul Chişinău au vizionat miercuri, 18 mai, spectacolul „Tronca-Ponca, Vâj”, care are drept obiectiv promovarea educaţiei rutiere. De asemenea, preşcolarii au avut posibilitatea să înveţe alături de inspectorii de patrulare, regulile de circulaţie şi să se bucure de compania unor personaje din poveşti. Acţiunile au avut loc în cadrul evenimentului de caritate cu genericul „O poveste în dar”, organizat de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, transmite IPN.

Astfel, familiile a 350 de copii din grădiniţele municipale au procurat bilete pentru două persoane, al doilea loc rezervându-l pentru un alt copil aflat în dificultate. Organizatorii spun că în acest mod îşi propun să le cultive copiilor sentimentul de altruism şi deschiderea pentru acţiunile de binefacere.

Şefa Direcţiei educaţie, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, afirmă că prin acest eveniment vor să-i sensibilizeze pe copii în raport cu semenii lor care nu pot merge la un spectacol din cauza condiţiilor financiare ale familiei.

Până la începerea spectacolului, preşcolarii au participat la mai multe activităţi într-un oraş al siguranţei rutiere, improvizat în scuarul palatului. Aici, reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare i-au informat pe copii despre activitatea poliţiei şi despre securitatea rutieră. Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb spune că astfel autorităţile şi-au propus să-i pregătească pe micuţi către perioada estivală. În opinia sa, pentru securitatea vieţii lor, copiii trebuie să cunoască de mici regulile de circulaţie rutieră: cum să traverseze strada, cum să circule cu bicicleta etc.

Preşcolarii au participat la mai multe exerciţii practice organizate de poliţişti. Micuţii au circulat cu biciclete, au traversat strada pe treceri pietonale improvizate, urmărind cum se schimbă culorile semaforului. Locotenentul major din cadrul INP, Pavel Apostol, a spus că preşcolarii sunt cei mai vulnerabili şi cei mai expuşi riscului să fie victime ale accidentelor rutiere, de aceea este important ca ei să cunoască regulile de circulaţie.

Acţiunea de caritate „O poveste în dar” este organizată de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, în parteneriat cu Fundaţia „Inima Mare” şi Inspectoratul Naţional de Patrulare. Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie.

  • tatiana nagnibeda-tverdohleb despre actiune.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.