Alla Popova – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Alla Popova candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Patrioții Moldovei, condus de Mihail Garbuz.

Candidata are 44 de ani. Este căsătorită și are trei copii. În prezent locuiește în orașul Tiraspol.

A absolvit școala la Tighina, apoi Colegiul Tehnologic din Chișinău, dar și Institutul Antreprenoriatului și Drept din Moscova. Ultima funcție deținută este cea de director în cadrul unei întreprinderi cu circa 300 de angajați.

Pentru perioada 1 ianurie-31 decembrie 2022, împreună cu soțul, Alla Popova declară salarii în mărime de 66 de mii de ruble transnistrene, bani primiți de la „Sova” SRL. Alte date sau bunuri nu sunt indicate în declarația de avere și interese depusă la organul electoral.

Echipa candidatei a anunțat în cadrul campaniei electorale mai multe priorități, iar prima este interzicerea propagandei și utilizării simbolisticii nazismului și unionismului. La fel, echipa a promis adoptarea planului general de dezvoltare a municipiului Chișinău, dezvoltarea infrastructurii de transport, precum și strămutarea autogărilor în afara orașului. Candidata menționează printre priorități și crearea băncii municipale, construcția unei parcări subterane în Piața Marii Adunări Naționale, construcția unei uzine de prelucrare a deșeurilor și crearea centrelor pentru recreerea cetățenilor.

Conform tragerilor la sorți, Alla Popova de la Partidul Patrioții Moldovei urmează să fie cu numărul 18 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.